Hoofdlocaties en WiFi

Het WiFi-netwerk op uw hoofdkantoor is uw primaire WiFi-netwerk

WiFi voor een drukbezet hoofdkantoor ziet er anders uit dan voor een licht bemande nevenvestiging. Op de pagina’s over werkomgevingen maken wij duidelijk hoe Aerohive inspeelt op specifieke situaties en geven wij algemene aandachtspunten mee bij de inrichten van een WiFi-netwerk.

Uitdagingen WiFI-inrichting hoofdkantoor

Hoofdkantoren worden vaak bemand door een groot aantal medewerkers. Verwerking en opslag van de bedrijfsgegevens vindt vaak plaats op de hoofdlocatie. Daarnaast vinden bijeenkomsten en klantbezoeken ook vaak plaats op het hoofdkantoor van een organisatie. Tot slot kunnen bouwkundige aspecten ook een uitdaging vormen, denk aan bijvoorbeeld veel staal in een gebouw.

Kortom, het WiFi-netwerk op uw hoofdkantoor is uw primaire WiFi-netwerk. Juist omdat het WiFi-netwerk vaak gebruikt wordt als enige connectiemogelijkheid. Het bedrade netwerk komt te vervallen als primaire connectie. Vanuit uw hoofdlocatie wilt u eventueel uitbreiden richting nevenvestigingen of thuiswerkers.

WiFi hoofdkantoor

Kritieke eigenschappen primaire WiFi-netwerk

Bovenstaande vraagt om een goed plan voor het WiFi-netwerk. Op een aantal belangrijke punten zal uw WiFi-netwerk uitmuntend moeten scoren. Denk daarbij aan:

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren