8,6 8 ,6 234 reviews Bekijk reviews

BYOD met WiFi

Aerohive Networks heeft passende oplossingen voor het invullen van een veilige, flexibele, complete en betrouwbare BYOD-omgeving.

Wereldwijd groeit het gebruik van mobiele apparaten. Praktisch alle smartphones zijn tegenwoordig voorzien van WiFi. En mensen maken graag gebruik van beschikbare WiFi-netwerken, zoals WiFi-netwerken thuis, bedrijfsnetwerken en hotspots. Het gebruiken van eigen of zelf gekozen mobiele apparaten door medewerkers in werksituaties wordt Bring Your Own Device (BYOD) genoemd.


BYOD brengt een aantal uitdagingen met zich met betrekking tot het inrichten met een WiFi-netwerk. Denk aan:

  • het voldoen aan de groeiende vraag naar bandbreedte;
  • het toegang verlenen tot het WiFi-netwerk;
  • het beheren van mobiele devices in uw bedrijfsnetwerk;
  • het beveiligen van bedrijfsgegevens binnen uw bedrijfsnetwerk.


Aerohive Networks heeft passende oplossingen voor het invullen van een veilige, flexibele, complete en betrouwbare BYOD-omgeving. We behandelen een aantal van de uitdagingen hieronder:

"Praktisch alle smartphones zijn tegenwoordig voorzien van WiFi. En mensen maken graag gebruik van beschikbare WiFi-netwerken, zoals WiFi-netwerken thuis, bedrijfsnetwerken en hotspots."
"Aerohive Networks heeft passende oplossingen voor het invullen van een veilige, flexibele, complete en betrouwbare BYOD-omgeving."

Byod WiFi

BYOD en WiFi: vraag naar bandbreedte

We weten niet precies hoe groot de vraag naar bandbreedte zal zijn over een aantal jaar. Maar één ding is zeker, de vraag groeit explosief! Mobiele apparaten gebruiken steeds vaker en steeds meer data. BYOD draagt dus flink bij aan de groeiende vraag naar bandbreedte.


Een Aerohive WiFi-netwerk voorziet eenvoudig in extra bandbreedte. Door het controller-less concept kunt u altijd eenvoudig opschalen met extra access points. En vanuit de Hivemanager kunt u ook bepalen hoeveel bandbreedte beschikbaar gesteld wordt voor mobiele devices, door hier bijvoorbeeld een aparte SSID voor in te richten. 

Stel de vraag naar bandbreedte loopt uit de hand; bijvoorbeeld door een overmatig gebruik van streaming diensten. Dan kunt u ervoor kiezen om bepaalde applicaties te blokkeren.


U kunt zelf bepalen op welke manier u meer bandbreedte invult, met Aerohive bent u klaar voor de groeiende vraag naar bandbreedte!

BYOD en WiFi: toegang verlenen


Als het gaat om BYOD en uw WiFi-netwerk dan is het belangrijk om grip te houden op wie er wanneer gebruik maakt van uw WiFi-netwerk. Met Aerohive kunt u eenvoudig toegang verlenen aan gebruikers op basis van ID’s. Zo weet u altijd wie er op uw WiFi-netwerk is geweest. Aerohive voorziet ICT-managers van de juiste tools waarmee toegangsrechten bepaald kunnen worden. 


Bekijk de pagina over ´security´ en toegangsmogelijkheden tot het WiFi-netwerk.

Aerohive Byod ID Manager

BYOD en WiFi: devices beheren

Toegang verlenen is één. Daarna beginnen de echte uitdagingen. Wie mag wat op het netwerk? En hoe wordt voorkomen dat mobiele gebruikers ‘opstoppingen’ veroorzaken waar andere gebruikers op het netwerk last van hebben?


Aerohive heeft hierover nagedacht en komt met passende mogelijkheden. Met Aerohive Networks heeft u namelijk altijd inzicht in de beschikbare netwerkcapaciteit op gebruikersniveau. Met de juiste instellingen wordt voorkomen dat medewerkers met hun mobiele apparaten de beschikbare netwerkcapaciteit verslinden tijdens het gebruik van uw draadloze netwerk. 


Daarnaast kunt u vanuit de Hivemanager rechten en restricties bepalen. Zo bent u ervan verzekerd dat mobiele apparaten toegang hebben tot de bedrijfsapplicaties die dagelijks nodig zijn en juist geweerd worden van applicaties die u liever niet gebruikt ziet worden.

Aerohive Byod Security

BYOD en WiFi: bedrijfsgegevens beveiligen

Er wordt vaak gedacht dat het onveilig is om werknemers met (privé) devices toegang te geven tot het WLAN.


Op het moment dat uw organisatie kiest voor een BYOD-beleid is het ook goed om na te denken over MDM, ofwel Mobile Device Management. Met MDM krijgt de ICT-beheerder veel mogelijkheden om actief beheer uit te voeren op het mobiele apparaat van de medewerkers. Denk hierbij onder andere aan de beveiliging van het toestel. Door dit te combineren met een stabiele virusscanner, weet u in ieder geval dat de bedrijfsdata op het mobiele apparaat veilig is.


Hoe zit het dan met mobiele apparaten in uw WiFi-netwerk? Kan iedereen zomaar overal bij? Nee. Het is heel goed mogelijk om zelf te bepalen wie toegang krijgt tot bedrijfsdata of bepaalde gedeelten van het bedrijfsnetwerk.


Aerohive Networks biedt vanuit de Hivemanager al verregaande mogelijkheden. Indien nodig combineren wij dit met advies op het gebied van netwerkinrichting om er zeker van te zijn dat ook aan de ‘achterkant’ de security goed georganiseerd is. 


Kijk op deze pagina voor meer informatie over het beveiligen van uw bedrijfsgegevens.

Gratis onze brochure ontvangen?Brochure aanvragen