WiFi 6

De zesde generatie WiFi

Wat is WiFi 6?

De 802.11ax IEEE-standaard, beter bekend als WiFi 6, is de opvolger van de 802.11ac iEEE-standaard. WiFi 6 biedt een oplossing voor de grootste WiFi-uitdagingen van dit moment. Het biedt een grotere capaciteit, speciaal in omgevingen met veel gebruikers. Simpel gezegd gaat de WiFi 6 standaard efficiënter om met de verbinding, wat betekent dat meer devices, die tegelijk op het netwerk zitten, profiteren van een sterke draadloze verbinding. Een mooie bijkomstigheid is dat het de batterijduur van deze devices aanzienlijk ten goede komt.

 

Download e-book WiFi 6 for dummies

WiFi 6 is de opvolger van WiFi 5. De officiële term van WiFi 6 is 802.11ax, waar WiFi 5 bekend staat als 802.11ac.

Wilt u meer weten over deze WiFi-standaard? Ontvang gratis het e-book ‘WiFi 6 for dummies’. Vul onderstaand uw gegevens in.

2

Wireless N

In 2009 introduceerde de IEEE de WiFi-standaard 802.11n, ook wel bekend als wireless N. Access Points op basis van de 802.11n standaard hebben een maximale bandbreedte van 54 Mpbs. Deze doorvoer wordt gerealiseerd door het gebruik van meerdere signalen en antennes, ookwel bekend als MIMO (Multiple Input / Multiple Output).

6

Wireless AC

In 2013 werd de opvolger van 802.11n geintroduceerd: 802.11ac, of “Wireless AC”. Deze standaard werkt in de 5 GHz-frequentieband en ondersteunt tot acht ruimtelijke streams, 256-QAM en MU-MIMO: Multi-User, Multiple-Input Multiple-Output.

>

WiFi AX

De voorgangers waren vooral gericht op het verbeteren van snelheid. WiFi AX, of WiFi 6 of 802.11ax, gaat om efficiency. De 802.11ax standaard is ontworpen om de capaciteit met maximaal vier keer te vergoten. Dit levert voordelen op voor zowel de 2.4 GHz- als de 5 GHz-band in de meest uiteenlopende omgevingen.

WiFi 6 webinar

Aerohive plaatst continu nieuwe webinars, zodat u altijd op de hoogte blijft van de nieuwste WiFi-ontwikkelingen. 

In de video wordt u in een half uur geïnformeerd over WiFi 6, de nieuwste WiFi-technologie.

Of bekijk de WiFi 6 poster via onderstaande button. 

Voordelen WiFi 6

WiFi 6 kent vele voordelen. Hieronder lichten we de belangrijkste aan u toe.

OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access)

De belangrijkste feature van WiFi 6. Hiermee kunnen meerdere gebruikers met verschillende brandbeedtebehoeften tegelijkertijd bediend worden. Door deze techniek kunnen access points het hele kanaal toewijzen aan één gebruiker, of aan meerdere gebruikers tegelijk. Zo heeft ieder device de meest optimale verbinding.

MU-MIMO (Multi-User, Multiple Input Multiple Output)

Door MU-MIMO worden geluidsfragmenten, dataframes en andere frames onder meerdere gebruikers gegroepeerd. Dit vermindert de overhead en verhoogt de uplink-reactietijd.

TWT (Target Wake Time) – power saving

Een energiebesparend mechanisme. De TWT vermindert de hoeveelheid tijd die een device nodig heeft om ‘wakker’ te zijn. Dit betekent dat een device langer kan ‘slapen’ wat ten goede komt van de batterijduur. Voorwaarde is dat het device ook WiFi 6 ondersteunt.

1024-QAM (Quadrature amplitude modulatie)

Deze techniek zorgt voor meer snelheid. QAM gebruikt zowel de fase als de amplitude van een RF-signaal om databits te representeren. Dit zorgt voor een hogere gegevensdoorvoer, 20% hoger dan de 802.11ac standaard.

Samengevat speelt u met WiFi 6 in op de groei van het aantal devices en gaat uw WiFi-netwerk vooral efficiënt om met de verbinding naar al deze devices. Vanzelfsprekend lichten we de mogelijkheden graag aan u toe in een vrijblijvend gesprek.

Aerohive WiFi 6 producten
“Meer weten over WiFi 6 en welke mogelijkheden Aerohive hiervoor biedt? Lees de blog van Salesmanager Martin Gol.”

Routers en access points

Voor een professioneel WiFi-netwerk

Branche routers - WiFi 6

Alle hedendaagse routers zijn geschikt voor WiFi 6. Met de routers van Aerohive profiteert u van zelfoptimaliserende architectuur en veilig en betrouwbare netwerktoegang. Tevens beheert u zowel de routers als access points centraal: eenvoudig beheer van het totale netwerk.

Lees meer over routers

WiFi 6 access point

Aerohive heeft meerdere access points op de markt die WiFi ax ondersteunen. De AP630 is IoT-ready met built-in Bluetooth en Universal Serial Bus poorten.

Daarnaast zijn de AP650 en AP650X beschikbaar. Beiden beschikken over Dual 5 GHz en SDRs. Dit zorgt voor superieure flexibiliteit en performance.

Lees meer over access points

Reminders

Houd onderstaande punten in het achterhoofd

WiFi 6 is een game changer
Voorgangers (zoals n en ac) waren vooral gericht op snelheid. WiFi 6 doet het echt anders. Meer capaciteit en dekking.

Z

Behoud uw access points
U hoeft uw huidige accesspoints niet allemaal te vervangen. Echter, wilt u nu investeren in WiFi en toekomstbestendig zijn over 5+ jaar? Denk dan na over WiFi 6.

-

Voor alle omgevingen
“WiFi 6 is alleen nodig voor high density omgevingen.” Misverstand! Nieuwere smartphones hebben steeds meer functies en connecties. Daarom is ook voor deze generatie smartphones WiFi 6 een uitkomst.

~

Veilig
WiFi 6 vereist WPA3-beveiliging als voorwaarde. Als gevolg hiervan bevatten 802.11ax devices de nieuwste beveiligingsfuncties en mogelijkheden om bedreigingen aan te pakken.

WiFi 6 beheren met hivemanager NG

Binnen een Aerohive WiFi-netwerk beheert u het netwerk met de Hivemanager. De nieuwste versie, Hivemanager NG, is de cloud management netwerk oplossing met geavanceerde functies. Met de Hivemanager NG beheert u ook de WiFi 6 access points, switches en routers. U bent klaar voor de toekomst!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren u graag vrijblijvend!

Hivemanager NG

Informatie aanvragen

Privacyverklaring

De 3 stappen na het indienen van uw aanvraag:

1. We nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

2. Indien gewenst komen we op locatie voor een inventarisatie.

3. U ontvangt van ons een offerte op maat.

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren