Voice over WiFi

‘All-wireless enterprise’ is de toekomst

Op dit moment overweegt u wellicht een nieuw WiFi-netwerk aan te leggen. In dat geval is het goed om nu ook na te denken over uw bereikbaarheid. Hoe oud is uw telefonie-omgeving, wanneer wilt u die vervangen, en wilt u dan ook overstappen naar een Voice over WiFi-omgeving? Uit onderzoek blijkt dat 70% van de grotere organisaties in Nederland een andere technologie dan DECT overweegt.

Voice en WiFi hebben elkaar gevonden: “VoWiFi”. Ook wel bekend als ‘WiFi VoIP’. Volgens Gartner zal de ‘All-wireless enterprise’ de toekomst hebben. Ofwel, niet alleen zakelijke telefonie maar alle mogelijke toepassingen gaan gebruik maken van het WiFi-netwerk. De WiFi-architectuur van Aerohive is zeer geschikt voor het realiseren van een Voice over WiFi-oplossing.

Voice over WIFI
“Uit onderzoek blijkt dat 70% van de grotere organisaties in Nederland een andere technologie dan DECT overweegt.”
VoIP WiFi

WiFi VoIP

Een alternatief voor de ‘traditionele telefonie’ is VoIP. VoIP staat voor Voice over Internet Protocol en betekent kortweg: bellen via het internet. Het grote voordeel van VoIP is dat het vaak een stuk voordeliger is dan ‘traditionele telefonie’.

Een voorwaarde voor VoIP-telefonie is een goed werkend WiFi-netwerk. Ofwel, uw ‘WiFi VoIP’ dient professioneel ingericht te zijn. Aerohive biedt hier perfecte oplossingen voor, waarover wij u graag informeren.

VoWiFi

Voordelen van Voice over WiFi

f

Databekabeling

Er is geen extra databekabeling meer nodig voor spraakgesprekken

Headsets

Voice over WiFi brengt meer flexibiliteit met zich mee; handsets hebben overal binnen het netwerk bereik en kunnen gesprekken tot stand brengen

Waardevermeerdering netwerk

Voice over WiFi vergroot de waarde van uw WiFi-netwerk

DECT-netwerk

Een eventuele investering in een DECT-netwerk is niet meer nodig

Smartphones

Smartphones gebruiken in plaats van handsets is eventueel mogelijk

Z

Veilig

Voice over WiFi is veilig, door gebruik te maken van afzonderlijke kanalen voor spraakgesprekken

Voice over WiFi

Aandachtspunten

󡤻
Voice ready

Is het WLAN (en LAN) al voice-ready?

Z
Geschikt

Is de omgeving radio-technisch geschikt voor VoWiFi (hoe is de interferentie met andere WLAN-omgevingen, is er veel staal aanwezig in het pand?)

󡤢
Overeenkomst

Komen de economische en technologische afschrijvingstermijnen met elkaar overeen?

~
Netwerkbeheer

Is het netwerkbeheer goed geregeld?

Combinatie

Kunnen de gewenste VoWiFi handsets worden gecombineerd met de WLAN en IP-telefonie omgeving, nu en in de toekomst?

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren