Private Client Groups

WiFi-beheer op Microniveau

Private client groups is een unieke oplossing die alleen wordt geleverd door Aerohive. Private client groups is een oplossing op microniveau. U bepaalt per ruimte/gebied de toegang en rechten tot uw WiFi-netwerk. 

Bent u benieuwd naar de werking en mogelijkheden van deze oplossing? Kijk dan bijgevoegde video en/of lees verder. Benieuwd naar wat private client groups voor uw organisatie kan betekenen? Wij informeren u graag!

Toelichting private client groups

WiFi Microsegmentatie

Anchor Acces Points

Bij private client groups wordt er gewerkt met zogenaamde ‘anchor access points’. Ieder anchor acces point wordt voorzien van bepaalde rechten. Devices die toegang vragen tot het netwerk worden aan een anchor access point gekoppeld. De devices zijn gebonden aan de rechten van het gekoppelde anchor access point. Het voordeel is dat dit geen consequenties heeft voor de WiFi-verbinding. Alle access points binnen een netwerk werken samen middels ‘tunnels’ om een constante WiFi-verbinding te realiseren.

Voorbeeld

Binnen een bedrijf is per ‘ruimte’ een private client group ingericht. Medewerkers in een bepaalde kantoorruimte hebben via de WiFi-verbinding van hun anchor access point toegang tot het netwerk. In het beheer is ingesteld dat zij ook toegang hebben tot de printer en scanner in hun kantoorruimte.
Door het hele pand beschikken zij wél over een WiFi-verbinding, middels de tunnels tussen de verschillende access points. Echter hebben zij geen toegang tot printers en scanners in andere ruimtes. Zie ook de afbeelding voor een toelichting.

 

WiFi-netwerk per ruimte

Voor verschillende organisaties

Ziekenhuizen
Richt per ruimte (balie, ruimten op de polikliniek, etc.) een apart WiFi-netwerk in.

Scholen
Per lokaal of andere ruimte kunt u een private network inrichten.

Hotels
Per kamer richt u een WiFi-netwerk in waarop gasten kunnen inloggen.
Grote organisaties
Iedere afdeling beschikt over een eigen netwerk met eigen rechten en devices.

Verzorgingstehuizen
Richt per kamer een private network in. U kunt zo bijvoorbeeld vanuit het centrale restaurant printen op een persoonlijke printer.

Offerte aanvragen

Privacyverklaring

De 3 stappen na het indienen van uw aanvraag:

1. We nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

2. Indien gewenst komen we op locatie voor een inventarisatie.

3. U ontvangt van ons een offerte op maat.

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren