BYOD met WIFI

Gebruiken van eigen of zelf gekozen mobiele apparaten.

WiFi voor uw gasten

Richt dit professioneel in voor optimale beveiliging en gebruikersgemak

Ontvang informatie
Aerohive BYOD devices
“Aerohive Networks heeft passende oplossingen voor het invullen van een veilige, flexibele, complete en betrouwbare BYOD-omgeving.”

BYOD en WiFi: toegang verlenen

Als het gaat om BYOD en uw WiFi-netwerk dan is het belangrijk om grip te houden op wie er wanneer gebruik maakt van uw WiFi-netwerk. Met Aerohive kunt u eenvoudig toegang verlenen aan gebruikers op basis van ID’s. Zo weet u altijd wie er op uw WiFi-netwerk is geweest. Aerohive voorziet ICT-managers van de juiste tools waarmee toegangsrechten bepaald kunnen worden.

BYOD en WIFI

BYOD en WiFi: devices beheren

Toegang verlenen is één. Daarna beginnen de echte uitdagingen. Wie mag wat op het netwerk? En hoe wordt voorkomen dat mobiele gebruikers ‘opstoppingen’ veroorzaken waar andere gebruikers op het netwerk last van hebben?

Aerohive heeft hierover nagedacht en komt met passende mogelijkheden. Met Aerohive Networks heeft u namelijk altijd inzicht in de beschikbare netwerkcapaciteit op gebruikersniveau. Met de juiste instellingen wordt voorkomen dat medewerkers met hun mobiele apparaten de beschikbare netwerkcapaciteit verslinden tijdens het gebruik van uw draadloze netwerk.

Daarnaast kunt u vanuit de Hivemanager rechten en restricties bepalen. Zo bent u ervan verzekerd dat mobiele apparaten toegang hebben tot de bedrijfsapplicaties die dagelijks nodig zijn en juist geweerd worden van applicaties die u liever niet gebruikt ziet worden.

BYOD en WiFi: bedrijfsgegevens beveiligen

Er wordt vaak gedacht dat het onveilig is om werknemers met (privé) devices toegang te geven tot het WLAN.

Op het moment dat uw organisatie kiest voor een BYOD-beleid is het ook goed om na te denken over MDM, ofwel Mobile Device Management. Met MDM krijgt de ICT-beheerder veel mogelijkheden om actief beheer uit te voeren op het mobiele apparaat van de medewerkers. Denk hierbij onder andere aan de beveiliging van het toestel. Door dit te combineren met een stabiele virusscanner, weet u in ieder geval dat de bedrijfsdata op het mobiele apparaat veilig is.

Hoe zit het dan met mobiele apparaten in uw WiFi-netwerk? Kan iedereen zomaar overal bij? Nee. Het is heel goed mogelijk om zelf te bepalen wie toegang krijgt tot bedrijfsdata of bepaalde gedeelten van het bedrijfsnetwerk.

Aerohive Networks biedt vanuit de Hivemanager al verregaande mogelijkheden. Indien nodig combineren wij dit met advies op het gebied van netwerkinrichting om er zeker van te zijn dat ook aan de ‘achterkant’ de security goed georganiseerd is.

BYOD security
Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren