WiFi als levensbehoefte

Martin Gol Salesmanager
Martin Gol
Salesmanager
06.02.2017

““Ik constateerde dat WiFi een eerste levensbehoefte is. Niet alleen voor m’n kinderen, ook voor klanten én mezelf…”

Als je thuis puberende kinderen hebt, herken je het vast: de maaltijd staat op tafel en als ouder blijf je maar roepen. ‘Eten!’ Sinds kort heb ik een methode daarvoor: ik zet de router even uit. Werkt prima! Binnen 1 minuut staan ze beneden: internet ligt eruit. Ik constateerde dat WiFi een eerste levensbehoefte is. Niet alleen voor m’n kinderen, ook voor klanten én mezelf…

Een WiFi-netwerk op je werk vraagt iets anders dan een WiFi-verbinding in je huis. Op beide plekken is een strakwerkende verbinding onmisbaar. Op je werkplek ben je liever niet een halve dag offline. Want bijna álles gaat via je WiFi-netwerk. Stabiliteit, dekking en veiligheid zijn ongelofelijk belangrijk.

 
Medewerker achter laptop

De mogelijkheden van professioneel WiFi

WiFi als water uit de kraan

Bij Lagarde vinden we dat internet even gewoon moet zijn als water uit de kraan. Als je de kraan openzet en je neemt een slok, denk je niet na over de waterkwaliteit. Die vanzelfsprekendheid past ook bij WiFi. Als je inlogt op een netwerk, zou dat veilig moeten zijn. Is dat met jouw (gasten)netwerk het geval?

Overal snel én draadloos

Je wilt even ongestoord een offerte uitwerken op je laptop. In een rustige ruimte klap je je laptop open. Geen WiFi, geen internetkabel. Of je hebt het ene moment wel verbinding en het volgende moment klapt je WiFi er weer uit. Omdat je in de cloud werkt, is stabiel internet écht nodig. Nu ja, dan toch maar weer naar je eigen werkplek. Dekking is enorm belangrijk. Om daarvoor te zorgen, is onderzoek nodig. Grondig, omdat je niet bij een halve oplossing gebaat bent. Wij doen dat altijd met een site survey. Het hele gebouw brengen we in kaart, zodat er geen ‘blinde vlekken’ ontstaan. Gevolg: je hebt overal in je pand snel én draadloos internet.

Mogelijkheid voor Voice over WiFi

De ‘all-wireless-enterprise’ is de toekomst. Neem bijvoorbeeld Voice over WiFi. Niet meer een verouderd DECT-netwerk met allerlei bekabeling, maar alles via de WiFi. Lees hier meer over de voordelen.

Trends in retail

Heb je een winkel en wil je jouw winkelend publiek WiFi aanbieden? Denk na hoe je de volgende trends kunt toepassen in jouw shop:

  • Het customizen van je inlogomgeving. Vraag eerst om een mailadres van je klant (die kun je later gebruiken voor je e-nieuwsbrief of aanbiedingsalert). Of laat een bedrijfsfilm of commercial zien voordat je klant toegang krijgt tot jouw WiFi. Dan is WiFi niet alleen service, maar ook een marketinginstrument!
  • Heatmaps zijn ook interessant: hoe bewegen bezoekers in jouw winkel? Wat is de ideale routing en hoe verleidt je jouw klant onderweg tot aankopen? Gebruik WiFi tracking. Samen brainstormen over jouw marketingkansen en je WiFi-oplossing?
  • Vraag om een like. Social login is een handige manier (ook marketing) om je online netwerk uit te breiden. Klanten loggen in met bijvoorbeeld hun Facebook-, Twitter- of Instagramaccount en kunnen gratis internetten nadat ze jouw social mediakanaal hebben geliked. Quick win!

Doorpraten? Een keer out-of-the-box-brainstormen over jouw WiFi-oplossing? Of tackelen we direct je internetprobleem tijdens onze eerste afspraak?

Deze blog is eerder geplaatst op Lagarde.nl

Vraag stellen
Vragen? Stel deze hieronder en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen
Aerohive ISO 27001 gecertificeerd

Aerohive ISO 27001 gecertificeerd

ISO 27001 gecertificeerdOptimale informatiebeveiligingIn 2018 deed Aerohive de belofte om zich ISO27001 te certificeren voor de Information Security Management Systems (ISMS). Aerohive neemt informatiebeveiliging zeer serieus en is trots aan te kondigen dat zij sinds...

Lees meer
Betere zorgverlening door professioneel WiFi

Betere zorgverlening door professioneel WiFi

Kim GründmannAccountmanager ICTReacties: 030.04.2019Heeft u er ooit bij stil gestaan hoe belangrijk WiFi is voor de zorgsector? De zorgvraag neemt toe, budgetten nemen af, patiënten willen meer faciliteiten en de tablets nemen een belangrijkere plaats in op de...

Lees meer
Waaruit bestaat een WiFi-netwerk?

Waaruit bestaat een WiFi-netwerk?

06.03.2019Categorie: WiFiReacties: 0Een WiFi-netwerk bestaat uit een modem, router, eventueel switches en access points. Een modem zorgt ervoor dat het signaal van de internetprovider wordt omgezet naar informatie die jouw apparaten begrijpen. Het is als het ware een...

Lees meer
Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren